Dispuut VISHNU uit Amsterdam – Europa – 2009

Met 54 meisjes op lustrumtrip, 3 dagen lang. Op maandagochtend staan we om 04:00 paraat bij de Starbucks op Schiphol. Iedereen heeft het voor elkaar gekregen op tijd uit bed te komen en rond 04:30 onthullen we dat we naar Lissabon gaan.
De vlucht is ontspannen en binnen 3 uur landen we in bewolkt Lissabon. De transfer staat klaar om ons naar het mooie Hotel Acores te brengen, in het zakelijke district van Lissabon. We kleden ons om en gaan snel de stad in waar we koffie drinken in de wijk Chiado. De zon breekt door, de zonnebrillen worden uit de tassen gehaald en gewapend met een kaart van de stad gaat iedereen haar eigen weg. Op Rua Garrett worden de eerste jurkjes en schoenen op de kop getikt. Anderen pakken het ietsje cultureler aan en stappen in een toeristenbus die langs alle noemenswaardige plekjes van deze stad rijdt. Ook tram 28, een traditioneel trammetje dat het traject volgt van een achtbaan, is een goede invulling van de middag.

’s Avonds eten we in Taberne de Chiado, een schattig restaurant met nog schattigere bediening die ons de meest lekkere gerechten weet voor te schotelen. Na het eten willen sommigen nog wel even de stad in, het is maandagavond dus weinig bruisend volgens de bediening van de Taberne maar onder het mom van: wat niet bruisend is, kan wel bruisend worden, gaan we richting de wijk Bairro Alto. Daar duiken we het eerste beste kroegje in waar een livebandje leuke deuntjes speelt. We hebben een fantastische avond, nog meer wanneer een van ons het op een akkoordje met het tweekoppige livebandje gooit en zij de microfoon pakt om wat klassiekers ten gehore te brengen.

De volgende ochtend genieten we van een lekker en uitgebreid ontbijt in het hotel, waarna velen van ons de taxi (die erg goedkoop zijn in Lissabon) richting de markt in Castelo, Feira da Lara pakken. Het is wederom heerlijk weer en de terrasjes lonken. Die middag worden er nog wat toeristentoertjes gemaakt, er wordt een bezoekje gebracht aan Castelo de Sao Jorge, met fantastisch uitzicht over de stad en sommigen strijken neer in de wijk Belem.

Die avond eten we in de Doca’s met prachtig uitzicht over de Taag. Voor de meesten gaat het dak van de Doca’s er die avond af, anderen pakken de taxi naar Silk, een club op de bovenste etage van een gebouw in de wijk Chiado met wederom een prachtig uitzicht over nachtelijk Lissabon.
Na het ontbijt de volgende ochtend worden we opgehaald door de bus en gaan we weer naar het vliegveld van waar we moe, tevreden en verliefd op Lissabon rond 14:00 weer terugvliegen naar Amsterdam.

We willen Club Travel bedanken voor de fantastische organisatie van deze korte maar memorabele reis!

Liefs,

V.I.S.H.N.U., Amsterdam