Accommodatie

Wij delen de kamers zelf niet in, dit laten we aan jullie over. We maken meestal gebruik van meerpersoonskamers, afhankelijk van de groepsgrootte en de accommodatie.

De accommodaties zijn voorzien van bedlinnen en handdoeken. Alleen als er een camptrip in de reis is opgenomen, kan het voorkomen dat je zelf een slaapzak/handdoek moet meenemen. Dit melden wij uiteraard vooraf in de reisbescheiden die je ongeveer veertien dagen voor vertrek per mail ontvangt. Het is wel altijd verstandig om zelf een badlaken mee te nemen voor het zwemmen.

Annuleren

Een annuleringsverzekering moet je binnen zeven dagen na het boeken van de reis afsluiten. Deze kan via onze website worden afgesloten. Klik hier voor meer informatie.

Wij werken met Mondial Assistance samen. Via ons kun je bij hen zowel een reis- als annuleringsverzekering afsluiten. Klik hier voor meer informatie.

De kosten van de annuleringsverzekering zijn afhankelijk van de reissom. De annuleringsverzekering is 6% van de reissom per persoon (exclusief assurantiebelasting).

Bagage

Ongeveer tien weken voor vertrek ontvang je een informatiepakket met daarin ook een paklijst. Dit is een advieslijst voor je bagage.

Op je campingtrip heb je alleen een rugtas met spullen nodig. Je koffer wordt door de chauffeur naar de volgende accommodatie gebracht.

Nee. Indien er een klamboe gebruikt dient te worden, is deze al op locatie aanwezig.

Een koffer per persoon van maximaal 20 a 25 kilo (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij) en een stuk handbagage.

Een backpack is altijd handiger, maar geen must. Zorg wel altijd dat je naast je koffer of backpack, ook nog een losse rugtas meeneemt voor excursies en dergelijke.

Ongeveer tien weken voor vertrek ontvang je een informatiepakket met daarin een paklijst. Dit is een advieslijst voor je bagage.

Betaling aan Club Travel

Er zijn twee manieren van boeken met verschillende betalingsvoorwaarden, mits er 10 personen of meer aan de reis deel nemen. Indien er minder dan 10 personen aan de reis deelnemen dan is optie 1 van toepassing.
Optie 1) De reis boeken en de vliegtickets direct laten printen. De aanbetaling bedraagt in dit geval het gehele vliegticket inclusief de taksen en toeslagen en de aanbetaling voor het programma. In praktijk komt het dan neer op een aanbetaling van ca. € 1.300,- per persoon op een reissom van € 2.000,- per persoon. De taksen en toeslagen zijn in dit geval niet meer aan verandering onderhevig. De annuleringskosten zijn in dit geval 100%. De restantbetaling volgt twee maanden voor vertrek.
Optie 2) De reis boeken en de vliegtickets twee maanden voor vertrek printen. De aanbetaling bedraagt in dit geval 25% van de reissom. De taksen en toeslagen zijn aan verandering onderhevig tot aan het moment van printen. Indien de vliegtickets in een groepsboeking worden geboekt, dan hoeven de namen pas tien weken voor vertrek te worden doorgegeven. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen kan circa 20% van het aantal deelnemers de vliegtickets kosteloos annuleren. De restantbetaling volgt twee maanden voor vertrek.

Niet alle entreegelden kunnen vooraf betaald worden en dus moeten sommigen ter plaatse door de groep zelf betaald worden. In de reisbescheiden en het boekingsdocument staat duidelijk vermeld welke entreegelden wel en niet inclusief zijn.

De belastingen en toeslagen zijn altijd inclusief de reissom tenzij anders vermeld.

Een deel van het eten is inclusief. Dit wordt aangegeven in de dagtitel door middel van letters tussen haakjes.  B/L/D in de tekst staat voor Breakfast / Lunch / Diner.
Voorbeeld: Dag 4: Transfer naar La Fortuna en relaxen in de Baldi hotsprings (B/-/D) Dit bekent dat Breakfast en Diner zijn inbegrepen, lunch is op eigen gelegenheid.

De prijzen van optionele excursies zijn exclusief, tenzij anders afgesproken. Onderaan het dag-tot-dag-programma is altijd terug te vinden welke excursies inclusief zijn gerekend.

In geval van beschikbaarheid kan er nog worden bijgeboekt. Let erop dat de kans groot is dat de kosten dan wel omhoog gaan in verband met hogere vluchtprijzen en dat er misschien geen beschikbaarheid meer is in accommodaties en vluchten.

Betaling op locatie

Dit hangt af van het land en van je eigen bank. We adviseren sowieso nooit teveel cash op zak mee te nemen (circa de waarde van 50,- USD per persoon per dag).

Ongeveer tien weken voor vertrek ontvang je het informatiepakket. Hierin vind je informatie betreffende geldzaken op je bestemming(en).  Voor meer informatie kijk op: http://www.mastercard.com/us/personal/en/cardholderservices/atmlocations/index.html

Ongeveer tien weken voor vertrek ontvang je het informatiepakket. Hierin vind je informatie betreffende geldzaken op je bestemming(en).

Je kunt altijd de lokale valuta’s pinnen en bij sommige banken ook dollars.

Ongeveer tien weken voor vertrek ontvang je het informatiepakket. Hierin vind je informatie betreffende geldzaken op je bestemming(en). Het is altijd verstandig om bij aankomst op locatie met de chauffeur te overleggen waar en wanneer je het beste kunt pinnen. Op sommige locaties kun je niet pinnen. Indien dit het geval is, staat het duidelijk vermeld in de reisbescheiden. Voor meer informatie kijk op: http://www.mastercard.com/us/personal/en/cardholderservices/atmlocations/index.html

Het is altijd verstandig om een creditcard mee te nemen voor noodgevallen. We raden aan om twee creditcards per groep mee te nemen, zodat je nooit met lege handen komt te staan. Visa is overal ter wereld geaccepteerd.

Het is verstandig om altijd zowel dollars als lokaal geld op zak te hebben. Per grensovergang wisselt de voorkeur voor munteenheid waarmee betaald kan worden.

Excursies

Ongeveer veertien dagen voor vertrek ontvang je de reisbescheiden. In de reisbescheiden staat het reisschema. Per activiteit staat er bij hoe lang het ongeveer duurt, meestal neemt een excursie een of meerdere dagdelen in beslag.

Je wordt voor de excursies bij je accommodatie opgehaald tenzij anders vermeld. Indien je ook een gids hebt, ontmoet je deze in de lobby, waar hij te herkennen is aan een naambordje.

Dit staat vermeld in het boekingsdocument. Ongeveer veertien dagen voor vertrek ontvang je de reisbescheiden. Ook hierin staat precies vernoemd welke excursies via ons zijn geboekt en welke inclusief zijn.

Helaas staan wij niet in voor weersomstandigheden. Er zal ter plaatse altijd worden geprobeerd de excursie te verzetten of een alternatief te bedenken. De meeste activiteiten zijn gelukkig niet erg weersafhankelijk. Denk aan raften: je wordt toch wel nat, of het nou regent of niet.

Ongeveer veertien dagen voor vertrek ontvang je de reisbescheiden. In de reisbescheiden staat het definitieve reisschema. Per dag staat er een tijd en plaats waar je wordt verwacht.

Dit is afhankelijk van de locatie en altijd op aanvraag.

Helaas spreken de meeste chauffeurs geen Engels, maar met handen en voeten kom je een heel eind. Daarnaast weet de chauffeur zijn bestemming en hoeft er vrijwel niks gecommuniceerd te worden.

Extra kosten

Ongeveer tien weken voor vertrek ontvang je het informatiepakket. Hierin vind je informatie betreffende geldzaken op je bestemming(en). Vanzelfsprekend verschillende de prijzen per land, maar ook per regio in het land.

Overige

Het is afhankelijk van je toestel/ provider en hat land waar je naar toegaat of je daar mobiel kunt bellen. Neem hiervoor contact op met je provider.

Ja. We hebben de gegevens nodig voor onze leveranciers en voor noodsituaties.

Zorg dat je een universele verloopstekker/ wereldstekker meeneemt. Dan weet je zeker dat je apparatuur altijd bruikbaar is in het buitenland. Check altijd eerst je adapter voordat je een apparaat aansluit in verband met voltageverschil.

Reisinformatie

Veertien dagen voor vertrek ontvang je de reisbescheiden, waarin achtereenvolgens de volgende onderdelen worden beschreven:
1) Dag-tot-dag-programma
2) Vluchtschema
3) E-ticketnummers
4) Adresgegevens accommodaties
5) Noodnummers

Ongeveer tien weken voor vertrek ontvang je een informatiepakket met algemene informatie over jouw reisbestemming. Veertien dagen voor vertrek ontvang je de reisbescheiden die veel specifieker is.

In het informatiepakket vind je de volgende informatie:
1. Landen– en gebiedsinformatie
2. Paklijst
3. Praktische informatie (paspoort/visum/ geldzaken)

In de reisbescheiden vind je de volgende informatie:
1) Dag-tot-dag-programma
2) Vluchtschema
3) E-ticketnummers
4) Adresgegevens accommodaties
5) Noodnummers

Luchtvaartmaatschappijen werken sinds 1 juni 2008 niet meer met tickets, maar met e-ticketnummers. Je e-ticketnummer staat in de computer van de luchtvaartmaatschappij en is gelinkt aan je naam. Wanneer je je paspoort afgeeft bij de incheckbalie, weten de medewerkers meestal al genoeg. Voor de zekerheid wordt je e-ticketnummer ook nog in de reisbescheiden gezet, die je veertien dagen voor vertrek per e-mail ontvangt.

Het is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij of je online kunt inchecken. Indien je online kunt inchecken, geldt dat je dit kunt doen tussen 30 tot 24 uur voor vertrek.

Over het algemeen genomen moet je paspoort bij terugkomst in eigen land nog zes maanden geldig zijn. In het informatiepakket dat tien weken voor vertrek wordt verstuurd, staat alle informatie betreffende paspoort en visum voor jouw reisbestemming (praktische informatie).

Veertien dagen voor vertrek ontvang je de reisbescheiden, waarin achtereenvolgens de volgende onderdelen worden beschreven.
1) Dag-tot-dag-programma
2) Vluchtschema
3) E-ticketnummers
4) Adresgegevens accommodaties
5) Noodnummers

Veertien dagen voor vertrek ontvang je de reisbescheiden, waarin achtereenvolgens de volgende onderdelen worden beschreven.
1) Dag-tot-dag-programma
2) Vluchtschema
3) E-ticketnummers
4) Adresgegevens accommodaties
5) Noodnummers
Bel altijd eerst naar onze reisagent ter plaatse. Hij kan, omdat hij op bestemming aanwezig is, vaak meer en sneller zaken regelen. Indien je er met de reisagent ter plaatse niet uitkomt, kun je gedurende kantooruren het nummer van Club Travel Lustrum bellen en buiten kantooruren ons mobiele nummer.

Afhankelijk van de bestemming krijg je vouchers voor de accommodaties en excursies. Dit verschilt per bestemming. Indien er gebruik wordt gemaakt van vouchers, worden deze ter plaatse overhandigd.

Ongeveer tien weken voor vertrek ontvang je het informatiepakket met informatie over een eventuele visum. Voor de meeste bestemmingen geldt dat je geen visum nodig hebt. Wel moet je in het bezit zijn van een geldig paspoort dat na vertrek uit Nederland nog tenminste zes maanden geldig is. Voor meer informatie kijk je op:http://www.klm.com/travel/nl_en/travel_information/travel_planning/travel_clinic/visaform.htm

Ticket

Een afwijkend ticket is mogelijk. Het tarief van het afwijkende ticket is uiteraard wel aangepast op de afwijking.

De voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij zijn altijd leidend. De voorwaarden zijn bij ons op te vragen.

Een vliegticket kan soms tijdelijk in optie staan. De duur van de optie is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en de resterende tijd tot het vertrek en het seizoen. Gemiddeld is een optie drie dagen. Indien er personen afwijken van de groep, dien je dit voor de boeking aan te geven.

Vaccinatie

Wij adviseren je om contact op te nemen met je huisarts of de plaatselijke GGD; deze instanties kunnen je de meest recente informatie geven over gezondheidvoorzorgsmaatregelen en veilig op reis.

Wij adviseren je om contact op te nemen met je huisarts of de plaatselijke GGD; deze instanties kunnen je de meest recente informatie geven over gezondheidvoorzorgsmaatregelen en veilig op reis.

De meeste reizigers hebben meer dan één inenting nodig en de meeste inentingen hebben tijd nodig om in te werken. Soms is een herhalingsprik nodig. Het is daarom voor iedereen die op reis gaat van groot belang tijdig een afspraak bij de GGD te maken. Vuistregel daarbij is: haal inentingen minimaal zes weken voor vertrek (voor korte reizen drie tot vier weken voor vertrek). Ga je langer dan drie maanden op reis, neem dan bij voorkeur zes maanden van tevoren contact op met de desbetreffende organisaties.

Wij adviseren je om contact op te nemen met je huisarts of de plaatselijke GGD; deze instanties kunnen je de meest recente informatie geven over gezondheidvoorzorgsmaatregelen en veilig op reis. Voor een indicatie verwijzen we je naar de volgende website: www.gezondopreis.nl.

Vervoer

Bijna alle voertuigen zijn voorzien van airconditioning.

Vooraf weten wij niet in welke bus je precies rijdt. Over het algemeen heeft elke bus wel een cd-speler, maar het is afhankelijk van de chauffeur of je hier eigen cd’s in mag doen. De chauffeur is altijd koning van de radio. Het gebruik van de radio/ cd -peler gaat dus altijd in overleg met de chauffeur. In praktijk is dit eigenlijk altijd mogelijk. Tegenwoordig beschikken veel busjes ook over Ipod- of MP3-aansluitingen, waardoor je de zelf samengestelde vakantiemuziek kunt beluisteren.

Indien mogelijk, doet de luchtvaartmaatschappij altijd zijn best de groep bij elkaar te plaatsen. We geven echter geen garantie.

De transfers ter plaatse zijn vrijwel altijd met een privéboot en/of privébusjes. Indien er gebruik wordt gemaakt van publieksvervoer, staat dit vermeld in het dag-tot-dag-programma.

Tenzij anders vermeld, is er ‘s avonds en ‘s nachts geen vervoer inbegrepen voor het stappen. Taxi’s zijn ter plaatse vaak spotgoedkoop. Zorg wel dat je altijd met een officiële taxi gaat en bij voorkeur niet alleen. Ga ‘s nachts in ieder geval niet alleen over straat zwerven. Want, hoe veilig een land ook is, als toerist val je altijd op en in het donker kunnen er dan vervelende dingen gebeuren.

Hoe lang brengen we door op het vliegveld voor onze overstap?

Ja. Bij aankomst staat er een vertegenwoordiger klaar met een naambordje met jullie groepsnaam erop. Er zijn uitzonderingen van vliegvelden waarbij geen bussen in de buurt mogen parkeren. De chauffeur wacht dus in de bus om deze meteen voor te kunnen rijden zodra je het vliegveld komt uitgelopen. In dit geval melden wij dit altijd en krijg je de contactgegevens van de chauffeur om hem te bellen dat je bent aangekomen.

Meestal doet de chauffeur een deel van de reis, maar dat is afhankelijk van de bestemming. Als je een landencombinatie boekt dan wissel je op de grens van bus en chauffeur.

Tijdens transfers met een privévoertuig, is het in overleg altijd mogelijk regelmatig te stoppen om de benen te strekken. Bij transfers met het openbaarvervoer (die maar weinig voorkomen) is het een kwestie van aanpassen.