Jaarclub Hathor – Caribisch gebied – 2012

jaarclub-hathor

Jaarclub Hathor in Cuba

Hoe lang je reis ook is (+/-30 uur) als je aankomt kan je niet gaan tukken voordat je van de lokale drank hebt geproefd. Dus rum it was!

We hadden een vol programma dus de volgende ochtend op tijd op om het oude Havana te leren kennen, net als de 2 dagen erna: plaza de revolucion, de rum en sigaren fabriekjes, old timer rit en musea zijn o.a. aanbod gekomen. Vervolgens de prachtige natuur en plantages in pinar del Rio en Vinales gezien.

Onderweg naar de havenstad Cienfuegos, in belachelijk helder water tussen de tropische vissen gezwommen. Cienfuegos kent mooie villas op een landtong waar zich ook club Cienfuegos bevindt (een prachtige witte villa aan de zee wat vroeger de yacht club was). Als blonde goden zijn de Cubaanse dames niet van je af te slaan en in een club al helemaal niet :D.

Vervolgens stond Trinidad op het programma. Echt een prachtige oude stad, uitgeroepen tot wereld erfgoed. Als je souveniers wilt kopen kan dat hier er goed, want ze hebben veel en het is een stuk goedkoper dan in Havana. Hier ook de cohiba’tjes op de kop getikt! Helaas sliepen we niet in de stad, want je kan hier ook mooi stappen, maar daar stond dan wel all-inclusive tegen over.

De volgende stop was in Santa Clara, maar onderweg hebben we nog gehiked in Topes de Collantes. Je daalt af door het oerwoud naar een prachtige waterval waar je ook kan zwemmen. In Santa Clara is behalve het memorial van Che Guevara weinig te zien en doen, dus we zijn vrij snel door gegaan naar Varadero.

Varadero is het paradijs zoals wij dat kennen van TV; witte stranden, een zee die lijkt op een oneindig zwembad (zo helder is het water), ligbedden, parsolletjes van palmbladen en een bar aan het strand (want alles is all-inclusive). Oh en natuurlijk ook kokosnoten met rum en een rietje! Overdag voornamelijk op het strand gelegen en het buffet belaagd en ‘s avonds de club in gedoken. Na vier dagen bijkomen hebben we nog drie dagen in Havana gezeten zonder plan om het op ons gemak te kunnen bekijken en uiteraard ook nog even het Havaanse nachtleven te ontdekken alvorens weer terug te gaan naar Nederland.

Kortom een onvergetelijke vakantie! Bedankt Clubtravel voor de goede zorgen!

Jaarclub Hathor