Jaarclub Magnum – Midden-Amerika – 2011

Jaarclub Magnum lustrumreis naar Guatemala en Belize, December 2011

Onze reis bestond uit 12 dagen rondtrekken door Guatemala en 4 dagen op het eiland Caye Caulker in Belize met een groep van 14 jongens. In Guatemala reden we rond met eigen vervoer met chauffeur Edgar en gids Olga. We begonnen in de hooglanden rond het meer van Atitlan. Hier hebben we diverse activiteiten gedaan zoals het beklimmen van vulkanen en mountainbiken. Het klimaat was bijzonder aangenaam met overdag temperaturen tussen de 25 en 30 graden en ´s avonds koelde het af naar een graad of 15. De accomodaties waren bovenverwachting goed met zwembaden en een fantastisch uitzicht over het meer in San Pedro La Laguna.

Na een aantal dagen rond het meer zijn we via Antigua naar het noorden gaan rijden. Eerste stop, Lacquin, midden in de jungle en alleen te bereiken via onverharde wegen. Hier maakten we echt kennis met de tropen, stortbuien afgewisseld met de brandende zon maakten het raften en de tukooizen poelen extra bijzonder. Met nog een tussenstop in Rio Dulce zijn we naar Flores gereden. We sliepen wederom in een fantastische accomodatie en konden vanuit hier het tempelcomplex van Tikal bezoeken. De laatste vier dagen hebben we doorgebracht op het prachtige eiland Caye Caulker in Belize waar ruimte was om te snorkelen, duiken, zeilen, ontspannen en als afsluiter een knallend openlucht feest met oud en nieuw.

Door een perfecte combinatie van activiteiten en tijd voor ontspanning, luxe accomodaties, een fijn klimaat en vooral een fantastische gids is dit voor ons een reis geweest die we niet snel zullen vergeten.

Clubtravel, bedankt!!!!