Jaarclub Slam! uit Groningen – Midden-Amerika – 2007

Daar stonden we dan op het vliegveld, 14 verheugde koppies geteld, een aantal met backpack, een aantal met rolkoffer. Al was het programma voor de komende twee weken wel bekend, niemand wist precies wat er te wachten stond. Voor een groep met veel reislustige meisjes, was dit weer een geheel nieuw avontuur. Nicaragua en Honduras waren bestemmingen waar niemand nog was geweest.

We hoopten zoveel mogelijk van de landen te zien en te ontdekken. De reis bestond uit een week Nicaragua en een week Honduras. Ik zal een aantal ‘highlights’ van onze reis kort vertellen.

Het eerste hoogtepunt, was een letterlijk hoogtepunt: het beklimmen van de vulkaan Concepcion op het eiland Ometepe. Het was een pittige klim, maar het uitzicht zeker waard. Na nog geen 10 min was je shirt al doorweekt van het zweten, maar de enthousiaste gids wist ons te blijven motiveren, dus zonder geklaag gingen we door. (Er was voor dit zware dagprogramma, ook een minder zwaar alternatief, namelijk het beklimmen van de watervallen. Het bracht je door stromende beekjes naar een prachtige 116m hoge waterval met een fantastisch uitzicht, gevolgd door lekker uitrusten in een spring)

De laatste drie dagen in Nicaragua werden we verrast door het verblijf in een super luxe resort. Onze vorige gids had als grapje gezegd dat hij iemand kende die werkte in dit hotel. Hij zei: “Ai, weten jullie zeker dat jullie daar gaan slapen? Een neef van mij werkt daar, dat hotel is wel een beetje ‘achenebbisj’.” Aangekomen bleek dat er niets van waar was, lachen dus. We zijn drie dagen verwend door cocktails aan het zwembad, volop zonnebaden, en lekker eten. De hotelkamers waren balzalen, en het uitgaan in het dorpje zeer geslaagd.

Een ander hoogtepunt, naast luxe en lol, was ons vrijwilligersproject voor ‘Proniño’ in El Progreso (via Homeless Child)’. We hadden van tevoren contact gehad met deze organisatie om een middag iets leuks te gaan doen met hun doelgroep: straatkinderen van Honduras. Schilderen en sieraden maken was het plan. We begonnen met een lunch om de kinderen eerst een beetje te leren kennen. Schatjes waren het! Zeer onder de indruk van een grote groep meisjes, hingen ze binnen ‘no time’ aan onze lippen. Na een gezellige en geslaagde middag geknutseld te hebben, hadden we moeite ons bij hen weg te scheuren.

We sloten de reis af op het eiland Roatan (ook wel bekend van het tv-programma Temptation Island). Hier sliepen we in hele knusse houten huisjes op het strand. Lekker vrij om te doen waar je zin in had, hebben we genoten van fantastische duiktrips, waterskien, uitgebreide strandlunches, paardrijden en lekker partyen, zelfs met de locals.