Jaarclub Tesoro – Azie – 2011

jaarclub-tesoro1 jaarclub-tesoro2 jaarclub-tesoro3Onze eerste lustrumreis was fan-tas-tisch!

Allereerst moet gezegd worden hoe fijn het is dat je zelf helemaal niks meer hoeft te regelen en van hotel naar hotel wordt gebracht met je privébusje. Ook hadden we altijd een hele vriendelijke reisleider die goed Engels kon.

Over de bestemming zelf: Bangkok was geweldig! We hebben daar een fietstocht gedaan die, zoals beloofd, je leidt door de kleinste steegjes van de hoofdstad.
Daarna met de nachttrein naar Laos. Laos trekt (nog) niet zoveel toeristen als Thailand, met als gevolg dat er van ons foto’s werden gemaakt. Vang Vieng was onze eerste bestemming in het land en is, totaal niet onterecht, beroemd vanwege het tuben. De buckets werden rijkelijk gevuld en bezorgden iedereen een fantastische dag.
2 miljoen Kip lichter (ook dát is Laos) vertrokken we naar Luang Prabang. Mountainbiken, olifantrijden, bronzen en nog meer buckets, zijn de kernwoorden van onze ervaring daar.
1 januari was het even bikkelen in het vliegtuigje richting Chiang Mai, maar het mocht de pret niet drukken. The Flight of the Gibbons (zie foto) is iets wat je zeker een keer moet hebben meegemaakt! Soms wel een beetje eng, maar we hadden fantastische gidsen die ons met grapjes er goed doorheen praatten.
De laatste bestemming, het eiland Koh Samet, was één en al chillheid. Luxe hotel en een mooi zwembad die we vrijwel altijd voor onszelf hadden. Het hotel, net zoals alle vorigen, was in het bezit in WiFi, waardoor we onze dagelijkse behoefte aan achterklapnieuws konden vervullen. Net zo snel als onze vrienden in Nederland wisten wij van de naam van het pasgeboren kind van Beyoncé en Jay-Z en de scheiding van Katy Perry en Russell Brand. We hebben uiteraard de rest van de dag heel cultureel gedaan.

Al met al kunnen wij iedereen aanraden een reis te organiseren via Club Travel! Zeker de bestemming Thailand&Laos zal je een onvergetelijke ervaring bezorgen!

Bedankt Club Travel!

J.C. Tesoro