Jaarclub Toro – Midden-Amerika – 2011

jaarclub-toro

We hebben een fantastische vakantie gehad in Costa Rica en Panama. We sturen nog steeds e-mails rond dat we zo aan het nagenieten zijn!

Het feest begon al op Schiphol. Nadat alle vriendjes en moeders gedag gezegd waren vertrokken we. Met 1 tussenstop op Houston was de reis goed te doen. Het ging natuurlijk wel gepaard met de moeheid van de hectiek die we achterlieten in Nederland. De junglewalk was perfect om te beginnen. Na alle indrukken van de verdere vakantie had deze niet aan het einde moeten zitten. Het raften was een groot succes. 10 dames in twee boten; de stromende regen maakte de ervaring super. We hadden nog wel wat langer in de boten willen blijven en PURA VIDA schreeuwen.
De transfer naar Tortuguero staat bij iedereen met stip op 1. De indrukken die we tijdens de bootreis naar de accomodatie hadden waren niet te beschrijven fantastisch. Zo ver als je blikveld ving, zag je alle kleuren groen die er bestaan! Kleine bomen, grote bomen, gigantische bomen. Apen in de bomen, slangen langs het water en immens veel vogels met allemaal weer een andere aparte kleur. Tortuguero mag niet overgeslagen worden wanneer je een bezoek aan Costa Rica brengt!!
Na de oversteek naar Panama werd onze chauffeur gebeld om ons op te halen, en konden we op weg naar onze slaaplocatie. Een gids heeft ons alle natuurschoon laten zien rond het archipel van Bocas del Toro. De dolfijnen staan op film en er zijn verse oesters uit het water geplukt. Druppeltje citroen erop en bijna iedereen smulde ervan. Aan het einde van de dag hebben we heerlijk chill op Red Frog Beach gelegen, maar niet voordat we allemaal zo een beestje op onze hand hebben laten springen…
De canopytour in Boquete viel bijna in het water. Door een miscommunicatie stonden wij om 09.00 uur paraat voor deze ervaring, maar het bleek dat dit om 08.00 uur had moeten zijn. Van de welwillende mensen van de Boquete Treetrek mochten wij als middaggroep komen. Na afloop hebben we de heren op een Panamees biertje getrakteerd.
De laatste dagen in Dominical waren als een paradijs. We hebben langs het zwembad gelegen, massages ontvangen en biertjes gedronken. Op zijn tijd moest er natuurlijk een verse lading nacho’s komen…. we waren als een koning te rijk! De terugreis was lang, maar met alle herinneringen vers in het geheugen zeker geen straf! We maken van alle 5000 foto’s gauw een selectie, zodat we het fotoalbum snel in onze kast kunnen zetten zodat deze reis vereeuwigd wordt!

 

Groetjes,

JC Toro